Vår historie

Eratu – litteraturskolen ble etablert i 2002, som et studentinitiativ i litteraturvitenskap-miljøet ved Universitetet i Oslo. I oppstarten het firmaet «Norges litteraturskole». Initiativtaker var Jørgen Moltubak og fire medstudenter. Målet var å skape fleksible arbeidsplasser med arbeidsoppgaver hvor vi kunne bruke litteraturkompetansen vi hadde tilegnet oss gjennom studiene, og tilby litteraturtjenester for vanlige, skrive- og litteraturinteresserte mennesker.

I årene 2003-2005 var vi tilknyttet gründermiljøene Akademikerbedriften og Ikada, og holdt til i hhv.Akersgata i Oslo sentrum, og Sagveien ved Akerselva. Deretter flyttet vi for oss selv, og inn i et kontorfellesskap i Øvre Slottsgate ved Egertorget i Oslo. Kursledere og konsulenter gjennom disse årene var Astrid, Thor-Magnus, Mina og Hanna. Etter et kort intermesso på Schous plass flyttet vi inn i Sølvpilens kontorfellesskap i Torggata 17 i 2010. Kursledere i denne tiden var Ida og Siren.

Vi fikk besøk av Finansavisens journalist Are Haram, som laget en fin reportasje fra et av våre skrivekurs (klikk på bildene for stor versjon):

finside1finside2finside3

I 2005 etablerte vi den første versjonen av vår nettbaserte skrivekursplattform. Dette var flere år før Facebook slo an og sosiale medier ble et begrep. Forumet fikk navnet «Eratu – skriveverksted» og var bygget opp fra grunnen av dataansvarlige Espen. I begynnelsen fungerte denne plattformen som et møtested for deltakere som gikk på kurs i den fysiske verden. De første åpne nettbaserte kursene ble arrangert høsten 2007, og rullet og gikk, året rundt, fram til sommeren 2010, da den tekniske løsningen vi brukte var gått ut på dato. Samtidig som vi faset ut den gamle løsningen, bygget vi opp en helt ny plattform, et såkalt «Ning-forum», som siden oppstart har fått ca. 500 brukere og er den vi fremdeles benytter til nettbaserte kurs.

Gjennom 13 år har man kunnet møte oss en rekke forskjellige steder, og møtt ulike kursledere og konsulenter. De har alle hatt til felles at de er dyktige fagpersoner og pedagoger, og i tillegg til sin faglige tyngde brenner for å formidle litteraturkunnskap og innsikt. Det har kommet og gått skrivekurstilbud gjennom disse årene, og ikke minst de siste årene har det kommet mange nye tilbud. Det synes vi er flott. Vi har holdt det gående så lenge fordi vi har en kjerne av kvalitet i det vi driver med; høy tekstkompetanse og formidlingsevne, kombinert med stort engasjement for den enkelte deltaker og tekst.

2017: Ny bok og nytt skrivekurs. Les om Fortellemagi.

 

Bedriftsinformasjon:

Eratu – litteraturskolen er en uavhengig virksomhet som eies av Moltubak media og undervisning, org. nr.: 998 424 062.

Postadresse: Solstadveien 5 – 1453 Bjørnemyr.

Kontakt oss på dette skjemaet: Kontaktskjema.