Manushjelp

Trenger du respons underveis i skrivingen?

Vi tilbyr individuell veiledning. Vi jobber med tekster som er påbegynt, men som ikke er ferdige. Det kan høres selvsagt ut, men for at vi skal hjelpe deg må 1) teksten være påbegynt. Vi gir altså ikke respons på ideer – det er ikke så vanskelig å komme opp med en idé – det er det å realisere ideer som er utfordringen. 2) For det andre må du være innstilt på å jobbe mer med teksten etter at vi har lest den. Hvis du føler deg helt ferdig med teksten, og er klar til å sende den til vurdering i forlag eller til trykking i et blad, tidsskrift etc., er det for sent å sende den til oss. I denne sammenheng er ikke uttrykket «manus» knyttet til noen spesiell sjanger, vi leser like gjerne manus til en novelle eller en roman, som manus til en artikkel, en bryllupstale eller en rapport. Ikke vent for lenge med å ta kontakt – det er for sent å ringe etter arkitekthjelp når vegger og tak er ferdig bygget!

Hvordan jobber vi? Vi er din støttespiller i prosessen ett eller annet sted mellom påbegynt og nesten ferdig tekst – vi ser etter potensial og kvalitet, og gir deg tips om hvordan du kan få mest mulig ut av stoffet. Vi kan også peke på begrensninger som ligger i de forskjellige valgene du gjør, slik som valg av perspektiv og fortellerposisjon. Du får den motstanden du trenger, og den hjelpen du behøver.

portfoliobilde-300x282

Noen av prosjektene vi har jobbet med tidligere.

Hvordan foregår det? Først finner du ut om du vil ha en enkeltkonsultasjon, eller bestille et klippekort. Så finner du fram den versjonen av teksten som du vil ha respons på. Du må ha kommet så langt i prosessen at du kan sende fra deg teksten. Vi vil helst ikke ha nye versjoner tilsendt etter at du har sendt første versjon. Så fyller du ut skjemaet nederst på denne siden. Der kan du også laste opp teksten. Når du trykker på «send inn» blir du videresendt til Paypal, hvor du betaler oppdraget med kort eller paypal-konto. Umiddelbart etterpå får du en bekreftelsesmail, og det er bare å begynne å vente… Dersom du velger å betale etter tilsendt faktura, må du regne med at det tar noen dager ekstra. Betaler du med kort, begynner vi med en gang.

Rent teknisk: Du kan sende inn ca. 10-15 sider (20.000 – 30.000 tegn) av manus + følgebrev på én side hvor du beskriver prosjektet. Legg følgebrevet inn i samme fil – helst først! Det går bare an å sende inn én fil. Det nøyaktige sidetallet er ikke det viktigste. Du bør sende inn noe som er en naturlig avsluttet helhet, som et kapittel av en roman eller en novelle i en novellesamling.

Dersom vi ikke kjenner deg eller prosjektet ditt fra før, fordi du ikke har gått på kurs hos oss, eller har sendt inn tekst, er følgebrevet ekstra viktig. Har du jobbet lenge med manuset, eller er det et helt nytt prosjekt? Har du skrevet mye før, eller er dette ditt første forsøk? Er det noe spesielt du ønsker at vi skal se på? Får vi slik informasjon, kan vi gi den beste responsen. Dersom helheten din er mer enn 10-15 sider, leser vi altså utdrag, fordi det er dialogen og veiledningen som står i sentrum. Vi skal hjelpe deg til selv å ta de nødvendige valgene i videre arbeid med teksten, og er spesielt opptatt av å hjelpe deg til å skape en fruktbar skriveprosess.

Responsen: Så lenge bestillingsskjemaet er aktivt, vil vi gi respons på den e-postadressen du har oppgitt innen fem arbeidsdager. Unntaket er i de vanlige skoleferiene – påske, jul etc. Vi bruker «spor endringer» og «merknader» i teksten, og skriver generelle kommentarer i tillegg. Om du vil diskutere eller stille spørsmål til responsen, er slik oppfølging inkludert i oppdraget. Oppfølgingen gis i utgangspunktet på e-post eller tlf./Skype. Målet med hver konsultasjon er at du skal vite hvordan du best kan jobbe videre med teksten – den hjelpen får du av oss!

Tips: Før du begynner å fylle det ut, bør du ha funnet fram den versjonen av teksten du vil sende inn.

Bestill manushjelp her!

Fyll ut nødvendig informasjon, last opp fil og send. Så får du respons fra oss.
  • Frivillig. Skriv inn ditt navn om du ønsker å bruke Skype i veiledningen.
  • Klikk på et av alternativene for å se pris.
  • Kr 0,00

 

 

Lagre